ПОСЕТЕТЕ НОВИЯ САЙТ - www.delmondo.bg

УИКЕНД Оферта в ПРОЛОМ БАНЯ - Хотел Радан 3*

o_banji_08.jpg

Януари - Декември 2015


 Хотел Радан ***

Галерия със снимки на хотела

b_150_100_16777215_00_https___encrypted-tbn3.gstatic.com_images_q=tbn_ANd9GcRlZD_1IVQ1aoNGQ8AtLkT_Ae1it7fx50oKj-iJdqh4h-9m7jCut.

b_150_100_16777215_00_https___encrypted-tbn0.gstatic.com_images_q=tbn_ANd9GcQKEP2X-Kx1mIIThdsCKtUbbTMwxlCJdURzimZbx7PvvnGGpXx.b_150_100_16777215_00_https___encrypted-tbn1.gstatic.com_images_q=tbn_ANd9GcTXWr4rxEfOhjrne27MVdP0bqJc0UaOGAF1bPvI-rVgZw5h6D6iY.

Къде се намира:  "Пролом Баня" се намира в южната част на Сърбия, в гористите падини на планината Радан. Хотелът е разположен в самото подножие на планината. Намира се на 85 км южно от гр. Ниш.

Стаите: 212 двойни  и единични  стаи, 4 апартамента,  разположени   в 3 обекта свързани с топла връзка за медицински и wellness център. Във всички стаи има кабелна ТВ, телефон, баня с вана и лечебна Пролом вода, Wireless Internet, сешоар в банята, тераси.
Настаняването е в двойни стаи, които биват с две отделни легла или с голямо двойно легло.

Aпартаменти -състоят се от дневна с LCD  телевизор, хладилник, кухненски бокс, спалня, 2 тераси с изглед към басейните.

Ресторанти и Барове:  Хотела разполага с ресторант, кафе бар и бар при открит басейн, етно кръчма в автентична етно къща, разположена близо до Проломска река.

Плюс: конгресна зала със 140 места и банкетна зала с 40 места, СПА център, открит басейн с минерална вода, терен на открито за футбол на малки вратички, зала с тенис на маса и билярд.  


УИКЕНД ОФЕРТА В ПРОЛОМ БАНЯ

 с излет до Джаволя Варош

за периода Януари - Декември 2015 год.

 

 

Януари-Април

Май-Юни

Юли-Септември

Oктомври

Ноември-Декември

Двудневен пакет

(1 нощувка)

32 €

35 €

38

35 €

32 €

Тридневен пакет

(2 нощувки)

57

62 €

67

62 €

57

Цените са на човек в евро и включват: настаняване в хотел «Радан» на базата на пълен пансион, използване на басейн с лековита  Пролом вода, фитнес зала, спортни терени, входен билет за местността „Джаволя Варош“,  екскурзоводски услуги, туристически такси.

 • Настаняване в хотел «Радан» (три звезди)  в 1/2 стаи, доплащане за 1/1 стая  става според редовния ценоразпис.


П Р О Г Р А М А:

    1. ден:

 • пристигане и настаняване в хотела до 12 часа;
 • обяд от 13-15 часа;
 • от 16 до 18 часа излет до църквата «Лазарице»  с екскурзовод (единствената дървена църква в този край, където Цар Лазар е причестил войската си преди Боя на Косово. В двора на църквата се намират 6 увити сливи – истинска туристическа атракция!)– 2,5 км от хотела;
 • от 18 до 20 часа вечеря;
 • от 20 часа възможност за ползване на закрития басейн.

      2. ден:

 • закуска от 08 до 10 часа;
 • в 10 часа потегляне за Джаволя Варош заедно с екскурзовод;
 • от 10:30 до 12:30 разглеждане на месността Джаволя Варош (след като завърши обиколката приключване на двудневния пакет, завръщане в хотела за тридневния пакет);
 • обяд от 13-15 часа;
 • от 15 до 18 часа по избор: ползване на басейна, фитнес залата, спортните терени;
 • от 18 до 20 часа вечеря;
 • от 20 часа възможност за ползване на закрития басейн.

      3. ден:

 • закуска от 08 до 10 часа;
 • край на програмата.


 

10/11/Аaltb_150_100_16777215_00_https___www.unicorn.bg_image_data_weekends_nish1.jpgo_banji_01.jpg

 

Допълнителна информация

По данни на Юнеско и  Institute for the Protection of Nature of Serbia


Д Я В О Л С К И Я Т    Г Р А Д

Легендата разказва, че в далечни времена това място било обитавано от скромни и богобоязливи хора. Това раздразнило дявола, който приготвил „дяволска вода”, която да накара хората да забравят своето родословие. След като жителите пили от тази вода, те организирали сватба между брат и сестра. Дяволският план бил осуетен от фея, която според легендата и до днес бди над това място. Тъй като феята не могла да вразуми булката и младоженеца, започнала да се моли на Господ да попречи на тази сватба. Господ чул молбата и съединил земята и небето като превърнал хората в камък. Днес на това място са формирани два природни феномена - 202 скални формации с височина до 15 метра и два извора с вода с висока киселинност и минерализация, които превръщат това място в чудо на природата.

Посещението на Дяволския град включва изкачване до главната платформа в комплекса, откъдето се открива невероятна панорама към природния феномен и планината Радан.

 
Дяволският град  е природна забележителност,  разположен на южните склонове на връх. Радан, на десния бряг на река Tuta (Жълтата река), в централната част на източна Сърбия. Дяволският град  е уникален пример за действието на ерозията. Това е комплекс от каменни пирамиди, разположени в вододела между Дяволското дере и Пъкленото  дере. На площ от 4300 кв.м. водна ерозия е оформяла андезитния  материал и вулканичния туф в над 200 пирамиди - кули, високи от  2 до 15 м височина, ширина в основата от 4 до 6 м, а при върха  1 - 2 м. Повечето от тези пирамиди са капачки или глави – андезитните  блокове ги предпазват  от бързото разрушаване.  Абсолютната височина на местността е 700-720 м.  Каменните пирамиди са краткотрайни  форми, защото се  разпадат сравнително бързо от водната  ерозия, когато  загубят своята защитна  "шапка".

 Оттам идва и името Дяволски град  (Devil's Town), тъй като местните жители вярват, че тези промени се проявяват  като битка на дяволите един срещу друг за власт. Тези пирамиди са образувани от водната ерозия на разнородни  материали; по-масивен блок на повърхността защитава  материал под него от  разрушаване, което води до образуването на "кули" - пирамидите. Две хидроложки явления характеризират местността: едното е  известно като  „дяволска вода” (силно минерализиран извор, вода,  която се използва в традиционната медицина), а другото  се нарича дяволски кладенец. Водата е с подчертано червен цвят, а в района около този природен феномен, почвата и скалите, както и на самите пирамиди, са с различни цветове като странен облик на цялата природа.

 Вятърът, който бучи между пирамиди произвежда странни шумове, вой, въздишки, скърцания - всичко това е носело  страх у местното население в продължение на векове и стои зад суеверието и страховете. Богатата традиция и народни обичаи от този регион са тясно свързани с този природен феномен. През вековете в тази област се наблюдава преплитането на природните явления и живота на човека.

 Резервирай 
Начало
Промоции
Полезна информация
За нас
Контакти
Условия
Резервации
Море
Планина
Градски Хотели
Еко туризъм
Spa and wellness
Екскурзии
Градски Хотели
Почивки
Корпоративни услуги
Самолетни билети
Застраховки
Круизи
Rent a car
Подари ваучер
Празници
Публикуваната на този сайт информация е с рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от Закона за туризма за достоверна се счита информацията, предоставена в офис на "Делмондо – БГ" или на оторизираните агенти.